Espresso Davinci

Support

  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: (+30) 2103477150
  • ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09:00 - 17:00

Espresso

espresso2

Ο καφές espresso παρασκευάζεται με τη διαδικασία παροχής νερού με πίεση σε αλεσμένο καφέ. Η υψηλή πίεση απελευθερώνει τα πιο απαλά και τα πιο αρωματικά στοιχεία του κόκκου και δημιουργεί ένα πλούσιο κρεμώδη αφρό στην επιφάνεια.

Ο καλός espresso αναγνωρίζεται από το καϊμάκι του. Εάν σ’αυτό τον καφέ προσθέσουμε αφρόγαλα έχουμε τον cappuccino ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα είναι και οι κρύες εκδόσεις αυτών με τ’όνομα freddoespresso είναι η βάση και για άλλα ροφήματα όπως καφέ latte, καφέ macchiato, καφέ moka κ.α.

Ο espresso έχει γίνει πολύ δημοφιλής από τη δεκαετία του 1980.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ICAP αλλά και μεγάλων εταιρειών της αγοράς, την τελευταία διετία ο ελληνικός καφές αλλά και ο στιγμιαίος χάνουν έδαφος προς όφελος του espresso και του καφέ φίλτρου που αυξάνονται με μέση ετήσια αύξηση 9.63 %.

 

Μηχανή Παρασκευής Espresso

Οι πρώτες απόπειρες κατασκευής μηχανής espresso είχαν γίνει είδη από τον 18º αιώνα. Το 1822 δημιουργήθηκε το πρώτο πρωτότυπο μηχανής espresso στη Γαλλία αλλά λόγω του τεράστιου όγκου της δεν μπήκε ποτέ σε μαζική παραγωγή. Η πρώτη πραγματική μηχανή espresso ανήκει στην Ιταλία και στον μηχανικό Luigi Bezzera. Κατασκευάστηκε στο Μιλάνο το 1901 και ονομάστηκε Tipo Gigante. Ήταν μία εντυπωσιακή μηχανή σε σχήμα κολώνας και επηρέασε για πολύ καιρό τους μετέπειτα κατασκευαστές μηχανών εσπρέσσο. Ηταν η πρώτη που χρησιμοποιούσε μίξη ατμού με καυτό νερό σε μεγάλη πίεση. Η μέθοδος ήταν καινοτόμα για την εποχή αλλά ο καφές έβγαινε υπερβολικά πικρός.

Το 1905 όμως ο ο Desiderio Pavoni ανακάλυψε ότι έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα όταν ο καφές είναι στους 90,5ºC και στα 9 bar πίεσης νερού. Έτσι δημιουργήθηκε ο espresso με τη γεύση και την ποιότητα που ξέρουμε σήμερα.
Η σημερινή μορφή των μηχανών espresso οφείλεται στον Achile Gaggia, ο οποίος το 1947 παρουσίασε στο κοινό τη Crema Coffee Machine. Η μηχανή αυτή μπορούσε να παράγει πίεση νερού πάνω από 8 bar και ήταν και σχετικά φτηνή ώστε να γίνει ευρέως γνωστή και να την αγοράσουν πολλά καφέ της εποχής. Ήταν η πρώτη μηχανή που έφτιαχνε καϊμάκι όπως το ξέρουμε σήμερα και η πρώτη με μοχλό. Η τελειοποίηση έγινε το 1948 με τη μηχανή Classica και με τη πατέντα του Cremonesi που βρήκε το τρόπο να περνάει χλιαρό νερό (και όχι καυτό), μέσα από το στρώμα του καφέ με αποτέλεσμα μία ωραία γεύση και κρέμα στην επιφάνεια.

Από τότε μέχρι σήμερα ,χρειάστηκαν αρκετές δοκιμές και πειραματισμοί ώστε οι μηχανέςespresso να πάρουν τη μορφή που έχουν στις μέρες μας!

 

εγγραφη στα newsletter

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερά Οδός 79 - Αθήνα 11855, Ελλάδα

Τηλέφωνο 210 34 77 150

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΩΡΑΡΙΟ

Δευ-Παρ: ....... 9.00 με 17.00

 

 

Top of Page